Het seizoen van de beurzen is begonnen

Directe kosten van een beurs kunnen op de lange termijn een geweldige investering blijken.

Het seizoen van beurzen is weer aangebroken. Het is natuurlijk afhankelijk van je branche, maar in veel branches zijn dit de weken van nationale en internationale beurzen.

Ik zal direct maar met de deur in huis vallen… ik heb het niet zo op beurzen. Waarom? Ik weet het niet… Is het omdat het vaak erg druk en lawaaiig is, iedereen net een beetje te veel zijn best doet om aandacht te vragen? Of puur de kosten die gemoeid zijn bij het staan op een beurs, zoals de huur van de m2’s, standbouw, give-aways en de inzet van teamleden?

Standhouder

De afgelopen dagen ben ik als standhouder naar 2 beurzen geweest, een in België en een in Duitsland. En… ik moet toch mijn mening wijzigen. Alhoewel het lawaaierig was, iedereen aandacht wilde, het ook echt vermoeiend was om heel de dag op je benen te staan en daarbij heel veel mensen te spreken, was het met name zeer efficiënt en dat is toch wel het belangrijkste!

De propositie die ik vertegenwoordigde was er niet een die makkelijk mensen trok. Maar door goede planning en organisatie heb ik bij de ene beurs in 9 uur tijd 20 relevante contacten gesproken en heb ik op de andere beurs 20 geplande afspraken en 10 spontane goede gesprekken mogen aangaan. Dit leverde verschillende offerte aanvragen, nieuwe openingen, vervolgstappen, kortom op heel veel vlakken meer business op en allemaal face-to-face!

Waarom heb ik de beurzen als efficiënt ervaren?

Even een korte vergelijking in geïnvesteerde tijd en kosten.

Eendaagse lokale beurs: 15 geplande afspraken, 4 spontane ontmoetingen in 9 uur tijd.
Als ik niet naar de eendaagse beurs was geweest en dezelfde contactmomenten in tijd en kosten zou moet uitdrukken, komt dat neer op het volgende:

Afspraken 2: gemiddeld aantal km’s per afspraak 200, reistijd 1,5 uur = 196 euro
Geplande afspraken 15Alternatief indien face-to-face: 7 * 196 euro = 1.372
Alternatief via telefoon of skype, inclusief nabellen en mailen om tot afspraak te komen = 640 euro
Spontane ontmoetingen 4 ….
Gemiddeld gezien zouden de kosten ergens tussen de 2.000 en 2.500 euro bedragen.

De 2e beurs betrof een Europese beurs en uiteraard zouden meer afspraken telefonisch of via skype zijn geweest, maar het was niet uitgesloten dat enkele afspraken die op de beurs plaatsvonden anders niet zonder een vliegreis mogelijk waren.

Kortom; met name deze beurs was zeker veelbelovend!

Investering

Voor het ‘gevoelsmatig’ doen slagen van een beurs is het dus belangrijk om efficiënte aansluiting met je doelgroep te hebben. De drukte en investering wegen niet zo zwaar meer als je tevreden terug kan kijken en betekenisvolle contacten hebt opgedaan.

Natuurlijk is het dan nog wel de vraag of het de moeite waard was, want die vierkante meters, de beurs stand, catering, hotel overnachtingen, etc. kunnen echt serieuze budgetten vragen. Directe kosten van een beurs kunnen op de lange termijn een geweldige investering blijken, wat op dit moment nog niet in winst valt uit te drukken.

Mijn beursbezoeken waren die investering ruimschoots waard… en die van u?

Contact

Loofaert 59
5258SN Berlicum
Nederland

+31-(0)85- 40 00 048
Bereikbaar opp werdagen tussen 10.00 en 17.00 uur

support@wemakecontent.nl
www.wemakecontent.nl

Stel een vraag

Versturen
Aanmelden voor nieuwsbrief
Aanmelden
Contact

We Make Content B.V.
Loofaert 59
5258SN Berlicum
Nederland

+31-(0)85- 40 00 048
Bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur

support@wemakecontent.nl
www.wemakecontent.nl