Open Source websites? Beter van niet.

Het ‘klassieke’ voorbeeld van een open source website is de alom bekende Wordpress website. Wordpress is een gewild type website voor mensen die graag een goedkope website willen vervaardigen.

Maar Open Source is meer dan alleen Wordpress. Open Source is een heel systeem. Een software waarvan de broncode (sources) is gepubliceerd en vrij beschikbaar is voor iedereen. Iedereen kan en mag deze software kopiëren, aanpassen, aanvullen en verspreiden zonder kosten aan auteursrechten en of toeslagen.

En nu in gewone mensen taal: Open Source is een software systeem waarmee iedereen kan werken! Er zitten natuurlijk wel haken en ogen aan werken met Open Source. Soms als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is dat het ook.

Dus iedereen kan dit en het is gratis?

Of iedereen er daadwerkelijk mee kan werken is de vraag. Het vraagt wel om bepaalde kennis. Het is eerder systeem (software) waarmee iedereen MAG werken.

Gratis, ja. Als je ermee overweg kunt is het in de basis gratis. De ervaring wijst echter uit dat bij extra wensen of na verloop van tijd aanpassingen aan de website moeten worden gedaan, errors verholpen moeten worden of uitbreidingen van functionaliteit door middel van plug-ins en extensies moeten worden gedaan… Dat vraagt vaak om dure oplossingen uitgevoerd door goed betaalde developpers.

Kiezen voor Open Source?

De software is gratis, maar de randvoorwaarden voor het online houden van de website kosten uiteindelijk veel geld: Wie gaat de site onderhouden? Welke plug-ins of extensies gebruik je? Welke partner kies je voor ontwikkeling, onderhoud en updates? Waar breng je de webhosting onder?

Er zijn natuurlijk ook andere voordelen te noemen, zoals SEO vriendelijk. Echter, er zijn meerdere SEO vriendelijke systemen die een minder onzekere basis vormen voor jouw site.

Geen verassingen

Dan kan je liever kiezen voor een degelijke ontwikkelaar die jouw website vervaardigt en waarbij je weet wat je kan verwachten. Kwalitatief. Geen plotselinge errors, meldingen, plug-ins, extensies en uitbreidingen waardoor je voor verassingen komt te staan. Een partner die voor een vaste prijs levert wat is afgesproken, inclusief support. Een dienstverlener die jouw vaste aanspreekpunt is en waar alles van tevoren duidelijk is.

Hoe klinkt bijvoorbeeld: Een moderne responsive website van één tot meerdere pagina's, inclusief Hosting, emailadressen, SSL certificaat en klantenservice voor eventuele aanpassingen of wensen.

Dat is namelijk wat wij bieden. Wij zijn die betrouwbare partner en bieden volledige website pakketten aan in verschillende prijsklassen. Kijk hier voor informatie. Verwacht geen verassingen (althans, geen negatieve verassingen).

Wij hopen je met dit artikel wat meer inzicht te hebben gegeven in wat open source is, waar je op moet letten en waar je over na moet denken.

Contact

Loofaert 59
5258SN Berlicum
Nederland

+31-(0)85- 40 00 048
Bereikbaar opp werdagen tussen 10.00 en 17.00 uur

support@wemakecontent.nl
www.wemakecontent.nl

Stel een vraag

Versturen
Aanmelden voor nieuwsbrief
Aanmelden
Contact

We Make Content B.V.
Loofaert 59
5258SN Berlicum
Nederland

+31-(0)85- 40 00 048
Bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur

support@wemakecontent.nl
www.wemakecontent.nl