Jouw huisstijl – een eerste indruk.

maandag 24 juni 2019 -
Iedereen weet hoe belangrijk goede communicatie en presentatie zijn. Ook als bedrijf wil je een goede eerste indruk maken. Je wilt een uitstraling hebben die overeen komt met het beeld dat jouw doelgroep van je heeft.

Wat elk bedrijf nodig heeft, is een professionele huisstijl. Deze huisstijl, of ‘corporate identity’, is de manier waarop een bedrijf zich visueel presenteert. Dat kan op veel manieren - gecombineerd, zoals door gebruik te maken van een logo, vaste kleuren, stijlelementen en standaard lettertypes te kiezen waardoor een bedrijf een herkenbaar ‘boegbeeld’ wordt.

Je kunt je als bedrijf op vele manieren presenteren. Denk aan de offline uitingen zoals briefpapier, visitekaartjes, brochures, flyers, advertenties, posters etc. Of de belettering van de gevel en van bedrijfswagens, -aanhangers en -borden. Ook heel belangrijk zijn online uitingen zoals de website, social media en e-mail nieuwsbrieven.

Hoe werkt de huisstijl in jouw voordeel?

De huisstijl geeft visueel weer waar het bedrijf voor staat.
De huisstijl versterkt de identiteit van jouw onderneming.
Je onderscheidt je met een huisstijl van je concurrenten.
Een huisstijl zorgt voor herkenbaarheid bij (potentiële) klanten.
Een professionele huisstijl wekt vertrouwen bij de klant.
 
Het design van jouw huisstijl, creativiteit en consistentie.

Tijdens het ontwikkelen van een goede huisstijl zijn er twee vuistregels:

De huisstijl geeft visueel weer waar het merk voor staat. Bij voorkeur laat je op een creatieve manier zien wat jouw product of dienst is.
Consistentie in de huisstijl. De huisstijl moet altijd op dezelfde manier door alle medewerkers worden doorgevoerd. Het is verstandig om een vaste stijl te hanteren. Dit voor de herkenbaarheid en de professionele uitstraling.
De huisstijl bepaalt wat voor eerste indruk de klant van je krijgt. Als je eenmaal de huisstijl hebt uitgewerkt en dit in je bedrijf hebt geïntegreerd, is het zaak om dit ook in de praktijk een vervolg te geven.

Jouw huisstijl design

Als je niet de tijd, creativiteit of computer vaardigheden hebt om een huisstijl vast te leggen die de juiste uitstraling heeft, doe je er goed aan hiervoor een specialist in te schakelen. En daar kan We Make Content uiteraard bij helpen. Met de juiste briefing en afstemming, heb jij de huisstijl die jou onderscheidend maakt.

Neem contact op met We Make Content om jouw ideeen en wensen te bespreken!

Bovendien hebben wij voor starters een speciale actie!

Contact

Loofaert 59
5258SN Berlicum
Nederland

+31-(0)85- 40 00 048
Bereikbaar opp werdagen tussen 10.00 en 17.00 uur

support@wemakecontent.nl
www.wemakecontent.nl

Stel een vraag

Versturen
Aanmelden voor nieuwsbrief
Aanmelden
Contact

We Make Content B.V.
Loofaert 59
5258SN Berlicum
Nederland

+31-(0)85- 40 00 048
Bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur

support@wemakecontent.nl
www.wemakecontent.nl