Google Analytics, voor iedereen die van statistieken en inzichten houdt.

Google Analytics: onmisbaar voor de ondernemer die van statistieken en inzichten houdt. En wees nu eens eerlijk: wie houdt daar nu niet van? Ben jij stiekem niet benieuwd hoeveel bezoekers er exact op jouw website komen? Hoe lang ze daar blijven, waar ze vandaan komen enz.?

Daarom hebben wij in deze blog beschreven: Wat is Google Analytics? Wat zijn de voordelen? Hoe kan je Google Analytics gebruiken?

Eerst even een korte uitleg: Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis pakket van Google waarmee het aantal websitebezoekers bijgehouden en geregistreerd wordt. Naast de aantallen bezoekers kan ook het gedrag van deze websitebezoekers geanalyseerd worden. Zo kan je bijvoorbeeld de locatie van de bezoekers zien, hoeveel pagina’s bekeken werden, welke dat waren en hoe lang de bezoekers naar een pagina hebben gekeken.

Ook kan je zien hoe de bezoeker op je website terecht is gekomen: via een link, via een zoekmachine of door direct het website adres in te tikken. En gebruiken ze een computer, een tablet of een smartphone om naar je website te gaan? Eén van de nuttigste gegevens die kan inzien: vanaf welke pagina de bezoekers hebben weg geklikt.

Voordelen & Google Analytics gebruiken

Of de statistieken nu positief of negatief geïnterpreteerd worden, je kunt de kennis in je voordeel gebruiken. Zie je bijvoorbeeld dat veel mensen weg klikken vanaf een bepaalde pagina? Dan is het misschien zinnig om die pagina onder handen te nemen. Misschien moet de pagina duidelijker of overzichtelijker, moeten de teksten aangepast worden of is de pagina helemaal niet nuttig! Zie je bijvoorbeeld dat er veel bezoekers uit een bepaalde regio komen? Kan je daar meer je pijlen op richten, want daar zit dus een doelgroep.

Wanneer je Google Adwords gebruikt, kan dit ook aan Google Analytics worden gekoppeld om nog meer inzichten te krijgen: op welk zoekwoord zoekt men om op jouw website uit te komen?

Google Analytics installeren

Zoals gezegd is Google Analytics gratis te gebruiken. Je kunt je aanmelden via de website waarvoor je een Google-account nodig hebt. De eerste stap is om een profiel aan te maken voor jouw website. In enkele eenvoudige stappen geef je je naam en website op. Als laatste stap krijg je een code welke je op je website moet plaatsen. Deze code wordt aangeroepen elke keer dat iemand je website bezoekt en zorgt er voor dat alle informatie naar Google Analytics wordt verstuurd.

Uiteraard is dit ook weer zo’n klusje waar je als MKB-er niet uitvoerig voor gaat / wilt zitten. In dat geval kan We Make Content deze dienst voor jou verzorgen.

Wij kunnen éénmalig de installatie doen en daarna het account aan jou overdragen.

Als je liever geregeld een rapportage wilt ontvangen van jouw statistieken, kan je ook een Google Analytics Rapportage Abonnement bij ons afnemen.

Neem contact op met We Make Content om Google Analytics te koppelen aan jouw site!

Contact

Loofaert 59
5258SN Berlicum
Nederland

+31-(0)85- 40 00 048
Bereikbaar opp werdagen tussen 10.00 en 17.00 uur

support@wemakecontent.nl
www.wemakecontent.nl

Stel een vraag

Versturen
Aanmelden voor nieuwsbrief
Aanmelden
Contact

We Make Content B.V.
Loofaert 59
5258SN Berlicum
Nederland

+31-(0)85- 40 00 048
Bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur

support@wemakecontent.nl
www.wemakecontent.nl